maanantai 7. helmikuuta 2011

Sitruunahapon metsästys

Äitiä puhallutti.. Meidän astianpesukone ei suostunut enään pesemään astioita. Lasit olivat aivan harmaana ja lautasetkin ihan kuin hiekassa.. Eihän astianpesukone voinut olla taas hajalla? Mikäs nyt neuvoksi..

Äiti selaili vinkkejä ja niksejä netistä. Ja törmäsi tähän:
http://kotiliesi.fi/ajankohtaista/koti-perhe/astianpesukoneen-putsaus

Kyllä! Tässä on vastaus: pesukoneeseemme on kerääntynyt kalkkia, joten se täytyy puhdistaa. Muuten ei astioista tulisi puhtaita. Onhan se vallan loogista! Puhdas kone ja puhtaat astiat! :) Me asumme todella kalkkisella alueella, joten ei äitiä yllättänyt ollenkaan että astianpesukoneessa olisi kalkkiongelma.. Se kyllä näyttikin sisältä täysin harmaalle! Netistä löytyneessä ohjeessa vinkattiin että koneen pystyisi puhdistamaan sitruunahapolla, joten tuumasta toimeen ja sitä hakemaan!



Äiti kertoi että Suomessa sitruunahappoa sai ostaa apteekista, mutta eihän sitä täällä Englannissa apteekissa myyty. Äiti naureskeli että se taitaa olla täällä luokiteltu viherpiipertäjien tuotteeksi, sen verran epäilevästi apteekkari meitä katsoi kun selitimme mihin me sitä tarvitsemme.. Se ei kyllä ollut moisesta kuullutkaan, astianpesukoneen puhdistaminen sitruunahapolla!



Netistä löysimme putiikin josta olisimme voineet tilata sitruunahappoa, mutta äiti oli malttamaton ja halusi koneen taas heti käyttöön. No tottahan sekin on että meillä on täällä muutakin hommaa kuin käsintiskaaminen! Niimpä hyppäsin rattaisiin ja suuntasimme kohti isoa markettia, josko sieltä löytyisi sitruunahappoa..



No ei.. Ei sielläkään sitruunahappoa myyty. Mutta vihdoin meidän äidin päässä syttyi järjen lamppu! Tuskin me olemme ainoita täällä joiden koneeseen kertyy kalkkia.. Niimpä suuntasimme astianpesukoneaine hyllyille. Äiti katseli ihmisiä ja minä arvasin sen: se kysyy asiaa joltakin sopivalta henkilöltä.. Ja kappas, samassa äiti aloitti keskustelun iloisen näköisen naisen kanssa. Vastaus arjen ongelmaan löytyy usein paikallisita. Ja niimpäs tälläkin kertaa!



Meilläpäin astianpesukoneet kuuluu pestä kerran kuukaudessa tällaisella astianpesukoneenpesuaineella, jotta kertyneitä kalkkeja saataisiin pois pesukoneista! Normikäytäntö, jota kukaan ei vaan ollut koskaan ennemmin meille kertonut. Ilmankos se sitruunahappo oli sille apteekkarille niin outo juttu, täällä kun on nääs ihan asialle omistautunut aine kaupan hyllyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti