keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Astianpesukone

Äiti on hokenut yhtenään sitä että meidän tiskikone on laiska piika joka ei hoida hommiaan.. Se on johtunut siitä että meidän tiskikone ei ole pessyt astioita ja äiti on ollut siitä hyvin turhautunut. Kun muutimme tähän asuntoon niin ensin äiti luuli että se ei osaa käyttää tiskikonetta kunnolla koska kaikki astiat jäivät ihan likaisiksi. Täällä meillä kun vesi on paljon kovempaa kuin Suomessa ja siksi me kokeiltiin kaikenmaailman konetiskiaineita, kirkastusaineita, astianpesusuolaa ja mitähän vielä! Mutta mikään ei auttanut.. Ohjelmat pyörivät ihan normaalisti loppuun saakka, mutta astioista ei tullut puhtaita. Äiti alkoi omien sanojensa mukaan olemaan tukka täynnä käsin tiskaamista! Ja kun eihän meillä ole täällä edes sitä kuivauskaappia, joten kaikki astiat piti myös kuivata käsin.. Aikaa siis vierähti tiskin parissa, vaikka olisi paljon jännempiäkin juttuja tehtäväksi! Siksi meille kutsuttiin sellainen mies katsomaan sitä konetta. Ensin meille tuli kaksi kloppia jotka tuumasivat vain että rikkihän se on. Äiti tuhahti siihen että korjaajaahan me tänne odoteltiinkin.. Ne pojat sanoivatkin rehellisesti että eivät ne oikeita astianpesukorjaajia olekaan vaan putkimiehiä. Äiti oli vähän kummissaan ja käski niiden järjestää korjaajaa paikalle. Sitten meni muutamia viikkoja ja meille pamahti käymään sellainen kunnollinen astianpesukorjaaja! Se tutki meidän piian ja tuumasi että siihen pitää uusata osia. No tietenkin ne piti tilata ja taas odoteltiin.. Kunnes tänään: astianpesukoneemme on korjattu! Oi tätä ilon päivää.. :)



Tänne siis likaiset astiat laitetaan.



Tähän laariin äiti laittaa niitä pesuaineita. Minä en kuulemma saa koskea niihin koska ne ovat myrkkyjä. Meillä on monenlaisia siivous myrkkyjä joita äiti säilyttää komerossa korkealla ylähyllyllä.



Tästä valitaan pesuohjelma.



Ja sitten kone painetaan kiinni! Äiti kertoi että Suomessa meillä aina avattiin vesi kun kone laitettiin päälle, mutta täällä ei tehdä niin. Täällä se vesi on aina valmiina päällä, eikä niille ole mitään hanoja.



Ja ta daa! Sitten puhtaat astiat vain kaappiin.. Näppärää, eikös totta! Ainakin paljon nopeampaa kuin käsintiskaaminen. Kyllä meidän äiti on onnellinen piiastaan, nyt kun se toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti