sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Sunnuntaipäivä Lontoossa

Timolla ja Maijalla oli heti aamusta loistava idea! Sunnuntaipäivä Lontoossa, koko komppanjalla. Ei siis muuta kuin menoksi. Hyppäsimme aamutoimien jälkeen junaan ja suuntasimme ensimäiseksi tietenkin Hyde Parkkiin.



Matkan varrella poikkesimme tälle Prinsessa Dianan muistolähteelle. Muistolähteen on avannut kuningatar 6. heinäkuuta 2004. Se on moderni vesilähde, jossa kesäisin saa vilvoitella ihan luvan kanssa. Lähde on iso kehä jonka keskelle pääsee kolmea eri siltaa pitkin. Muistolähde kuvastaa Dianan luonnetta ja avoimuutta. Näin viileällä muistolähde ei ehkä ole parhaimmillaan, mutta äiti oli ottanut selvää ja kertoi että muistolähde on tehty 545:sta graniitin palasta jotka on viilattu huipputekniikalla ja tietokoneilla.



Seuraava pysähdys oli sitten Albertin muistomerkki. Albert Memorial sijaitsee puistossa suoraan vastapäätä Royal Albert Halliin. Tämän on tilannut kuningatar Victoria rakkaan aviomiehensä muistoksi, kun prinssi Albert kuoli lavantautiin vuonna 1861. Muistomerkki on 176 jalkaa korkea ja sitä kuulemma rakennettiin yli kymmenen vuotta. Se nimittäin avattiin 1872. Joku sanoi että sen kustannukset vastaisi tänäpäivänä noin £ 10 miljoonaa.. Tämä on uusgoottilaista tyyliä ja minusta ainakin aika korea!



Ja koska olimme Lontoossa niin pitihän meidän piipahtaa Harrodsilla! Harrods on upea ilmestys myös ulkoapäin ja ne jouluikkunat ovat aivan MIELETTÖMÄT!!



Teimme siellä tärkeitä tee ostoksia. Minä ja äitikin ostimme sieltä ihania tee juomia. Eikös ole upeat pakkauksetkin? Nämä olivat sellaisia kuumia hedelmien makuisia juomia. Ne ovat huippuhyviä, kunhan malttaa odottaa sen verran ettei polta suutaan kuumassa juomassa.. Minä pidin erityisesti mansikka-kiiwi juomasta, sillä ehdin jo maistamaan sitä äidin kupista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti